Als de chauffeur klaar is met een voertuig, moeten er vaak nog een paar dingen gebeuren voordat je een proformafactuur kunt maken en de klant kunt factureren.
Achterafmelden: wanneer en hoe doe je dat?
Achterafmelden doe je als je een voertuig naar aanleiding van een IM-melding hebt behandeld. Door een achterafmelding geef je bij de alarmcentrale aan wat je voor welk voertuig hebt gedaan, zodat de alarmcentrale ook op de hoogte is hiervan.
Achterafmelden geldt alleen voor opdrachten die je aan een alarmcentrale gaat factureren. Bij een loze IM-rit of een pechverplaatsing hoef je niet achteraf te melden, omdat het LCM al op de hoogte is via de afmelding in de EMI-app.
In het menu vind je een overzicht van meldingen die je nog moet achterafmelden bij de alarmcentrale:
Stap 1: Stel de juiste alarmcentrale in bij Debiteur
Omdat de IM-opdracht vanuit het LCM binnenkomt, staat de Debiteur standaard op LCM. Verander dit naar de alarmcentrale van toepassing:
Stap 2: Druk op ‘Achterafmelden’ en controleer of de gegevens kloppen
AO controleert een aantal dingen, o.a. of de detailoorzaak klopt. Dit is een veld dat per alarmcentrale verschilt en dat je kunt aanpassen via het opdrachtscherm, aan de linkerkant:
Onder Bewerk statustijden kun je de tijden nog wijzigen die opgestuurd worden richting de alarmcentrale.
Stap 3: Verzend de achterafmelding
Als alles klopt en de achterafmelding verstuurd is, krijg je hiervan een bevestiging in de tijdslijn. Bij een digitale achterafmelding kan de alarmcentrale de opdracht ook digitaal bijwerken met een inkoopopdrachtnummer. In de tijdslijn zie je dan het volgende:
Als de achterafmelding per mail wordt gestuurd, krijg je het volgende in de tijdslijn te zien:
Het inkoopopdrachtnummer wordt dan per mail gestuurd en kun je zelf invoeren onder het tabje Financieel: