RGB.ImportService

Deze service is gemaakt om de generieke .csv bestanden in te lezen en om te zetten tot orders is Transplan.

Aanmaken nieuwe import voor een klant

Open de klantenkaart voor de betreffende klant en klik op "Activeer generieke import"

Voer in de popup de naam van de import in.

Vervolgens is de import aangemaakt en kan deze geconfigureerd worden.
Standaard transporttype, Standaard afdeling en standaard ordersoort zijn verplicht.

Opties:
EDI regels niet samenvoegen → Zorgt ervoor dat als er 2 stops op hetzelfde adres zijn, dat deze niet samengevoegd worden maar als losse stops worden ingelezen (Aanbevolen om initieel AAN te zetten)
Verwijderen bestaande regels toestaan → Zorgt ervoor dat er bij een update regels uit de order worden verwijderd die er na de update niet meer in zitten. (Aanbevolen om initieel AAN te zetten)
Opmerking adres toevoegen → Voegt aan de orderregel opmerking de opmerking van het adres waar geladen of gelossen moet worden toe. (Aanbevolen om initieel UIT te zetten)
Zoeken naar +1 en -1 dag → Als een import 1 dag opschuift bijvoorbeeld doordat de aanleverende partij net de starttijd een aantal minuten aanpast dan zal als deze setting aan staat de order/rit niet dubbel in het systeem komen te staan, maar er zal gezocht worden of er een order/rit geupdate moet worden waarbij die order ook 1 dag eerder of later kan voorkomen. (Aanbevolen om aan te zetten)
Vaste prijs bijwerken → Aan de import kan een vaste prijs worden meegeven. Als deze optie aan staat dan wordt de vaste prijs altijd bijgewerkt met de prijs die in het import bestand staat, een eerdere ingelezen vaste prijs of handmatige aanpassing wordt dan overschreven. (Aanbevolen om initiueel uit te zetten)

Na het aanmaken van de import voor de klant, moet deze worden gekoppeld aan de Export folder die ingesteld kan worden voor imports in de FileConverter.
De default folder waarin de bestanden moeten komen te staan om voor deze klant te importeren is:
[Een vast netwerk pad] \[Import naar ingegeven in de popup]\Processing\
Bijvoorbeeld \\rgbserver\Transplan\Test\FileConverterConfigs\ImportAlbertHeijn\Processing\

Deze map zou ook de Export Folder moeten zijn van de import configuratie die gemaakt is met de FileConverter

Het aanpassen van deze import map is vanuit Transplan niet meer mogelijk, hiervoor moet in de database in de tblKlanten het veld txtAutoImportFolder worden aangepast.

Configureren van een import en instellen van de mappingen

Als de mappen op elkaar aansluiten en de import configuratie is gemaakt, dan kan de gebruiker een bestand plaatsen in de import map.
Deze zal als we het vorige voorbeeld gebruiken zijn:
\\rgbserver\Transplan\Test\FileConverterConfigs\ImportAlbertHeijn\

Nadat een bestand in deze map is geplaats zal deze worden omgezet tot de generieke .csv en vervolgens worden ingelezen voor deze klant.
Afhankelijk van de bestandsgrootte zal het bestand na plaatsen in de map binnen elke seconden tot minuten worden verwerkt waarna deze zichtbaar wordt in TMS menu 3.7 Digitale orders.

Door het vinkje "Toon complete importhistorie" aan te zetten worden alle geïmporteerde bestanden weergegeven.

Als er nog mappingen missen dan heeft de import status "Warnings, gebruikeractie gewenst"

In dit voorbeeld is de Adrescode uit de import nog niet gekoppeld aan een adres in Transplan. Dit kan de gebruiker oplossen door deze adrescode te koppelen via de knop koppelen, of dit adres toe te voegen aan Transplan met de Naam, Adres, Postcode en Plaats uit de import.

Daarna kan de import nogmaals worden uitgevoerd door de knop "Retry/herimport" aan te klikken.

Niet alle missende mappingen zijn zichtbaar in dit scherm.
Als de regels wit zijn maar de status blijft "Warnings, gebruikeractie gewenst" dan mist waarschijnlijk nog de planafdeling mapping. Om te controleren welke waarde er gemapt moet worden kan je het bestand dat ingelezen moet worden inladen in de FileConverter en controleren welke waarden er in de onderste grid bij het veld Planafdeling staat.

Daarnaast zijn de adresmappingen zichtbaar op de klantenkaart → Mappingen → Adressen

En de overige mappingen, zoals die voor de emballagecode, Laad/los codes, ordersoorten en planafdelingen zijn zichtbaar op de klantenkaart → Mappingen → EDI instellingen

Wat vaak wordt vergeten is een mapping voor Laad/loscodes aan te maken en 'LA' te koppelen aan Laden en 'LO' te koppelen aan lossen. Als dit niet wordt gedaan dan zullen alle stops van type Lossen zijn na inlezen.


Let er ook op dat als een config wordt overgezet van Test naar Prod, dat dan ook deze mappingen worden overgezet!