Een opdracht afronden, achteraf aanmelden en afmelden

Als de chauffeur klaar is met een voertuig, moeten er vaak nog een paar dingen gebeuren voordat je een proformafactuur kunt maken en de klant kunt factureren.

 

Bijzonderheden en foutmeldingen per alarmcentrale

Met elke alarmcentrale hebben we apart een koppeling gelegd, en bij elke alarmcentrale zijn er specifieke bijzonderheden, aandachtspunten en mogelijke foutmeldingen die je kunt tegenkomen.

Kijk op voor meer informatie hierover.

Achteraf aanmelden: wanneer en hoe doe je dat?

Achteraf aanmelden doe je als je een voertuig naar aanleiding van een IM-melding hebt behandeld. Door een achterafmelding geef je bij de alarmcentrale aan wat je voor welk voertuig hebt gedaan, zodat de alarmcentrale ook op de hoogte is hiervan.

Achterafmelden geldt alleen voor opdrachten die je aan een alarmcentrale gaat factureren. Bij een loze IM-rit of een pechverplaatsing hoef je niet achteraf te melden, omdat het LCM al op de hoogte is via de afmelding in de EMI-app.

In het menu vind je een overzicht van meldingen die je nog moet achteraf aanmelden bij de alarmcentrale:

Stap 1: Stel de juiste alarmcentrale in bij Debiteur

Omdat de IM-opdracht vanuit het LCM binnenkomt, staat de Debiteur standaard op LCM. Verander dit naar de alarmcentrale van toepassing:

Stap 2: Druk op ‘Achteraf aanmelden’ en controleer of de gegevens kloppen

Afhankelijk van de staat van het dossier zal dit de hoofd actie zijn of is deze actie beschikbaar in het keuze lijstje:

 

 

AO controleert een aantal dingen, o.a. of de detailoorzaak klopt. Dit is een veld dat per alarmcentrale verschilt en dat je kunt aanpassen via het opdrachtscherm, aan de linkerkant:

Onder Bewerk statustijden kun je de tijden nog wijzigen die opgestuurd worden richting de alarmcentrale.

Stap 3: Verzend de achteraf aanmelding, bijwerken inkoopopdrachtnummer

Als alles klopt en de achterafmelding verstuurd is, krijg je hiervan een bevestiging in de tijdslijn. Bij een digitale achterafmelding kan de alarmcentrale de opdracht digitaal bijwerken met een inkoopopdrachtnummer. In de tijdslijn zie je dan het volgende:

Als de achterafmelding per mail wordt gestuurd, krijg je het volgende in de tijdslijn te zien:

Het inkoopopdrachtnummer wordt dan per mail gestuurd en kun je zelf invoeren onder het tabje Financieel:

Afmelden: wanneer en hoe doe je dat?

Afmelden doe je als je klaar bent met het uitvoeren van een opdracht en de opdrachtgever op de hoogte wilt stellen van de afloop ervan.

Kijk op voor meer informatie over bij welke alarmcentrale welke bijzonderheden/foutmeldingen zijn als het gaat om afmelden.

Op staat welke gegevens worden verstuurd als je een afmeldbericht naar een alarmcentrale stuurt.

Stap 1: Controleer de opdrachttijden

Als je gaat afmelden, wil je wel de correcte tijden doorgeven aan de opdrachtgever. Je kunt ze controleren en wijzigen tijdens de afmelding, maar ook al op de opdrachtpagina zelf, in de tijdslijn:

Stap 2: Meld opdracht af bij opdrachtgever

Ook hier wordt in het geval van een alarmcentrale gecontroleerd op de detailoorzaak en kun je de statustijden nog aanpassen. Zie hierboven bij Achterafmelden voor meer toelichting daarover.

In de tijdslijn is vervolgens zichtbaar dat er is afgemeld:

Het kan zijn dat de alarmcentrale een foutmelding teruggeeft. geeft daar meer informatie over.

Tarieven controleren, toeslagen toevoegen

Onder het tabje Financieel kun je controleren welke tarieven er af zijn gegaan en welke toeslagen bij de behandelingen zijn toegevoegd. Deze zijn per behandeling gegroepeerd:

De grijze bedragen betekenen dat ze nog niet op een (proforma)factuur staan en dat je dus de tarieven nog kunt aanpassen.

Als je een behandeling open klapt, zie je de verschillende eigenschappen en eenheden van de behandeling staan. Daaronder staan de toeslagen en de tarieven:

De Omzetregels kun je niet direct per opdracht aanpassen. Je zult hiervoor de tarievenlijst moeten wijzigen van de opdrachtgever. Als je deze wijzigt, zullen de tarieven bij de opdracht ook aanpassen.

Toeslagen kun je wel wijzigen per opdracht. Middels de knop Toeslag toevoegen kun je een handmatige toeslag toevoegen of er een uit de prijslijst toevoegen.

Niet doorbelasten

Mocht je een behandeling niet willen doorbelasten, dan kun je dat doen door de knop Niet doorbelasten.

Dit komt ook bovenaan bij het kopje van de behandeling te staan:

Dit kun je ook weer ongedaan maken, om de behandeling wel te kunnen factureren:

Â